söndag 26 september 2010

Ekologisk hudvård från Mádara EcoCosmetics (igen...)

I början av sommaren testade jag ekologisk hudvård från Mádara Cosmetics, som då var ett relativt nytt märke på den svenska marknaden. För att uttrycka det milt föll jag som en fura. Hudvårdsprodukterna fick full pott i min recension, vilket inte tillhör vanligheterna. Självklart gav detta mersmak. Så, följaktligen är det nu dax att titta närmare på Mádara Ecoface Hudvårdsserie för torr och känslig hy (+ 1 st ”all skin types”). I denna serie ekologisk hudvård har jag testat dessa hudvårdsprodukter:
 • Mádara Ecoface - Deep purifying foam, all skin types
 • Mádara Ecoface - Deep comfort toner, dry to very dry skin
 • Mádara Ecoface - Deep moisture cream, dry to very dry skin

Mádara Ecoface- Deep Purifying Foam

Det här är ett milt skum avsett för rengöring av smink och smuts i huden. Konstistensen påminner om ett fluffigt moln (eller iaf som jag föreställer mig ett fluffigt moln.) Två intressanta ingredienser i det här molnet, eller, förlåt, skummet, är Baltisk Johannesört och Ringblomma. Johannesört omnämns frekvent som ”naturens egen mirakelmedicin”, med egenskaper kända för att lugna både in och utsida av kroppen. Ringblomman har använts i hudvård i alla tider – kallades exempelvis för ”glädjeknopp” av Shakespeare för dess förmåga att ge liv åt huden. Ringblomman är avsedd att ge näring åt hyn, samtidigt som den rengör och drar samman porer.

Doft
Vid första mötet med näsan är alkoholen ganska tydlig, men den dunstar snabbt och efterlämnar en grön, frisk doft. Fräsch skulle man kunna sammanfatta det som.

Förpackning
Som jag nämnt många gånger tidigare så är jag ingen tillbedjare av plastförpackningar. Det är väl en naturlig del av min vurm för naturlig och ekologisk hudvård. Men det finns undantag. Mádaras Ecos förpackningar är ett sånt. För med dessa användarvänliga och snygga behållare känns till och med plast lyxigt. Och givetvis är det frågan om återvinningsbar plast. Madara Eco är certifierade av Ecocert, vilket garanterar detta faktum.

Användning
Skakade om flaskan ordentligt, tryckte sedan ett par gånger på pumpen. Masserade in rengöringen med lätta fingrar på ansikte och hals. Sköljde av. Torkade genom att klappa lätt på huden med fingertopparna.

Resultat
Efterlämnar en hy som verkligen känns rengjord på djupet utan utan att vara uttorkande. Jag är vanligtvis hyperkänslig för ansiktsrengöringar, men den här charmar även min svårflörtade hud. Just det här rengöringsskummet är för alla hudtyper, så jag lät även min väninna Malin prova. Och resultatet blev precis lika lyckat för henne (även hennes hud kan vara avig när det gäller ansiktsrengöring.)

Betyg
Jag är supernöjd med den här. Kan inte bli annat än full pott. 5/5.

Pris och inköp
Mádara Ecoface Deep Purifying Foam finns att köpa för 149:- här på eleven.se

Mádara Ecoface - Deep Comfort Toner

Deep Comfort toner är ett återfuktande ansiktsvatten, med två huvudbaser: Rosenvatten och baltisk Kamomill. Rosenvatten har jag skrivit om tidigare. Det är nämligen en relativt välanvänd ingrediens i ekologisk hudvård som är rengörande. Men du hittar även Rosenvatten i konventionella mediciner och parfymer. Rosenvatten är bland annat känt för att ha en mild rengörande och sammandragande effekt på huden. Kombinerat med baltisk kamomill, som också har har flera rengörande och antiseptiska egenskaper, har Mádara Eco skapat ett svalt, milt och effektivt ansiktsvatten.

Doft
Doften påminner mig om örtte.

Förpackning
Genomskinlig plastflaska. Något mindre tjusig än de övriga förpackningarna i Mádaras sortiment för ekologisk hudvård.

Användning
Ja, det krävs väl inga ingående instruktioner för hur man använder ett ansiktsvatten :) Använde en bomullstuss för att stryka ut det i ansiktet.

Resultat
Blev totalförvånad över att den här
tonern gjorde min hy mjukare. Mina tidigare erfarenheter av ansiktsvatten har varit direkt motsatta, då de snarare skrumpnat min hud – säkerligen för att de flesta ansiktsvatten innehåller alkohol. Men det här var väldigt, väldigt bra! Trots minus för förpackning som överträffar innehållet och användningen de flesta ansiktsvatten jag tidigare testat.

Betyg
4/5

Pris och inköp
Mádara Ecoface Deep Comfort Toner finns att köpa för 125:- här på eleven.se.

Mádara Ecoface – Deep Moisture Cream

Tänkte börja med att vara lyrisk. I dubbel bemärkelse. För den här ansiktskrämen känns som om man plockat naturens grönaste, skönaste hudvårdsstoft och placerat det i en flaska och märkt den ekologisk hudvård. Deep moisture cream är en förhållandevis tunn ansiktskräm men likafullt både dryg och absorberande.
Precis som Mádara flowerdust (länktill blogginlägg) så innehåller den här cremen Baltiska alger. Emedan alger består av både vatten och fettlösliga ämnen är de utmärkta i hudvård. Alger hjälper huden att ta upp alla vitaminer och mineraler som den här ansiktskrämen är boostad med. Vi hittar även kakao och jojobaolja, som är kända välgörare för torr och känslig hy.

Doft
Fräsch doft. Vet inte riktigt vilket adjektiv jag ska använda. Det luktar ungefär som skogspromenad på våren.

Förpackning
Orkar inte upprepa mig. Se istället vad jag skriver om förpackning på Deep purifying Foam. Detsamma gäller här.

Användning
Pumpflaskan är ätt att använda, tryckte en gång på pumpen för lagom dosering. Smorde med lätta fingrar in krämen över ansikte och hals.

Resultat
Upplever att den här ansiktskrämen innehåller ingredienser som min hud suktat efter. Min hud slukade nämligen ansiktskrämen i ett nafs, snabbare än en hungrig hund sätter i sig en korvbit. Efterlämnade en len och återfuktad känsla, utan att kännas det minsta fet. Me like a lot!

Betyg
4/5

Pris och inköp
Mádara ecoface deep moisture cream finns att köpa för 249:- här på eleven.se

Spara 108 kr om du köper alltsammans

Alltsammans, det vill säga rengöring, toner och ansiktscreme finns även att köpa som paket för 415:- här på eleven.se. Då sparar man 108 spänn. OBS! I paketet får man dock Deep Moisture Fluid istället för Cream.18 kommentarer:

 1. Hello där, jag har provat Mádara Ecoface nu och jag har fått en ny favorit, tack för tipset!/Sara

  SvaraRadera
 2. Hej Sara! Roligt att höra. Det finns många godingar i Mádaras sortiment, så risken för att det dyker upp mer här är stor;)

  Martina

  SvaraRadera
 3. nu har jag hittar en ny bekantskap av bloggar att tycka om! Har läst mycket om ekologisk mat, men din blogg har väckt mitt intresse för ekologisk hudvård, visste inte ens att det fanns, keep up the good work hälsar Astid!

  SvaraRadera
 4. Tack så hjärtligt. Tätare med inlägg och en massa andra godsaker är att vänta här snart.
  Måste bara renovera sidan lite först;)

  SvaraRadera
 5. Madara är underbart! Är inne på mitt andra paket nu. Alla paket för "dry to very dry skin" innehåller faktiskt the cream och inte fluid, tyvärr har de flesta nätshoppar skrivit fel. Kan vara bra att veta om man vill testa.
  Har precis köpt ögonkrämen, ska bli spännande att testa.
  Ser fram emot fler blogginlägg på din blogg.
  Mvh Louise

  SvaraRadera
 6. Hej Louise - ja, visst är Madara finfint, och återkom gärna med vad du tyckte om ögonkrämen! Det kommer fler inlägg, och oftare, när jag är klar med med renoveringen/ombyggnaden av min blogg :)

  SvaraRadera
 7. Hej! Ny läsare här. Du bad om tips i ett tidigare inlägg så här kommer ett. Har du provat Silk Naturals produkter? De har både hudvård och smink som jag personligen tycker är riktigt bra.

  En fråga också. Har du stött på några ekologiska hudvårdsprodukter som lutar syrén eller lotus? Jag vill inte använda icke-ekologiska grejer men har inte lyckats hitta mina favoritdofter någonstans.

  SvaraRadera
 8. Hej Hej

  Vill bara tipsa om en grymt bra hemsida. www.matildasvalmaende.se har en funktion där man kan göra en hudanalys och få personlig rådgivning. De har ett antal olika märken för olika syften. Ingen djungel utan bara väldigt bra kvalitet.

  Puss och kram
  Helena

  SvaraRadera
 9. Gud vad glad jag blev nu! :D
  Fyller år snart, och kollade runt på eleven.se om jag hittade något jag önskar mig och upptäckte då att de hade produkter från mádara. Hade läst om mádara en gång tidigare och hade blivit lite nyfiken.
  Har ofta väldigt torr hy, som ofta även kan vara känslig, så funderade på att köpa paketet för just torr hud. Efter att jag läst vad du tyckte om dem, så vet jag definitivt önska mig! :D

  SvaraRadera
 10. kolla in min bloppis!

  http://anderssonsale.blogg.se/

  SvaraRadera
 11. Hittade precis din blogg och har nästan läst alla sidorna, har du lagt ner bloggen eller har du bytt sida? Skulle vilja läsa mer om allt du skriver om, har redan beställt massa som du tycker vara bra :)

  SvaraRadera
 12. Madara är ett bra ekologisk märke. Brukar också handla från Body Bazar som även har liknande EKO hudvård.

  SvaraRadera