måndag 7 juni 2010

Lyxig ekologisk hudvård från Dharmazone


Det är egentligen emot mina principer att ”överförpacka” naturlig och ekologisk hudvård. Men inga regler utan undantag. När jag fick hem Dharmazones senaste serie för ekologisk hudvård, DharmaZone goes Möllevik, i en vacker blank kartong med glossiga bilder, natursköna broshyrer och en cd med havsbrus (!) så blev jag faktiskt lite svag. Aldrig har ekologisk hudvård förpackats så här snyggt och lyxigt. Och för den bedriften måste jag ge Dharmazone en stor eloge.

Möllevik - naturlig, ekologisk hudvård i 4 steg

DharmaZone goes Möllevik är en serie för ekologisk hudvård i fyra steg med följande fyra produkter:

 • Steg 1- Ecological Cleansing Facial Lotion (Ekologisk rengöringlotion)
 • Steg 2 -Ecological Hydrating Facial Toner (Ekologiskt, återfuktande ansiktsvatten)
 • Steg 3- Ecological Vitamin Infused Facial oil (Ekologisk, vitaminberikad ansiktsolja)
 • Steg 4- Ecological Energizing Facial Cream (Ekologisk, vitaliserande ansiktskräm).

En av de tongivande ingredienserna i den här serien är tång från...ja just det, Möllevik. Tång är nämligen en naturlig djuprengörare för huden späckad med mineraler och vitaminer. Den binder dessutom effektivt fukten i huden och har den goda smaken att efterlämna den både ren och len. (Det är alltså ingen tillfällighet att tångbad kan vara rena hälsokicken för huden.)

Steg 1-Ekologisk Cleansing Facial Lotion, Pris: 195:-

Det här är en lätt och len rengöringslotion avsedd för alla hudtyper, för rengöring av makeup och orenheter. Några av de verkande ingredienserna är bland annat ekologisk olivolja och ekologisk mandelolja. Två oljor som passar utmärkt för skonsam rengöring av ansiktet. Cleansern innehåller även läkealoevera , som sägs verka precis som den låter: läkande och lugnande. Ingredienserna rosengeranium och cederträ ska fungera som cirkulationsfrämjande.

Så gjorde jag: Fuktade ansiktet lätt och masserade in cleansern med fingertopparna. Sköljde med ljummet vatten. Doftande ganska starkt av ett slags citrusarom som förde tankarna till ekologisk hudvård och naturlig hudvård av typ Dr Hauschka rengöringsmjölk. Annars: snabbverkande, fräsch och effektiv.

Steg 2- Ecological Hydrating facial toner, Pris : 235:-

Ekologisk hudvård med friska essenser av blomster och citrus. Alltså ett ansiktsvatten för daglig uppfräschning av ansikte och dekolletage. Ingredienserna är bland annat tång, läkealoevera, kamomill och brännässla. Tillsammans ger de huden både fukt och mineraler och hjälper till att sluta porerna.

Så gjorde jag: Efter rengöring med Ecological Cleansing Facial Lotion, torkade jag ansiktet med en mjuk handduk. Sprayade sedan ansikte och hals lätt med det här ansiktsvattnet. Klappade försiktigt in det i huden. Friskt, skönet och ganska oansenligt.

Steg 3- Ecological Vitamin Infused Facial oil, Pris: 340:-

En mjuk ansiktsolja fullpackad med kallpressade ekologiska oljor. Återigen: relativt stark doft av citrus och cederträ. Oljorna? Jo, jojoba, solrosolja och avokado är effektiva för att få huden foglig och glad. Även denna vitaminolja innehåller tång från västkusten.

Så gjorde jag: När jag applicerade den här var min hy fortfarande något fuktig efter ansiktsvattnet. (När man använder vegetabiliska oljor kan det vara bra att känna till att dessa oljor är väldigt dryga och att man behöver ytterst lite för stora effekter. Tar du för mycket riskerar du att bli fet i hyn.) Masserade in den här ansiktsoljan grundligt. Och kände genast hur min hy började ”jobba” med blodcirkulationen. Underbart. (Är som ni vet väldigt förtjust i vegetabiliska oljor som hudvård.)

Steg 4- Ecological Energizing Facial Cream, pris: 325:-

Det här är en mild ansiktskräm med syfte att verka för alla hudtyper i alla åldrar. Spontant tycker jag den doftar väldigt friskt men utan att vara för skarp i aromen. (Kan också vara kul att veta att den här krämen blev utsedd till ”Årets bästa skönhetsnyhet i kategorin dagkräm lyx” i tidningen Tara 2008.) Ingredienserna är en mix av aloevera, tång, jojoba och sheanöt. Alla välkända ämnen i ekologisk hudvård. Ingrediensen Gurkört har jag dock inte stött på tidigare. Denna sägs vara späckad med essentiella fettsyror syftande att hindra hyn från att åldras i förtid. Sålunda ett slags naturligt antiage -medel. Ska även vara behjälplig vid olika slags hudbesvär.

Så gjorde jag: Efter jag masserat in Ecological vitamin infused facial oil, gjorde jag detsamma med den här ansiktskrämen. Blev dock konfunderad över om man ska använda dessa tillsammans. Jag tyckte förvisso att det funkade ok, men inte innan man ska lägga make-up. Då blir den här kombinationen en aning för fet och make-upen får svårt att fästa. Den här behagliga krämen fungerar därför utmärkt även på egen hand.

Genomtänkt ekologisk hudvård med lysande lyxfaktor

I total är det här ekologisk, naturlig hudvård som jag blir glad av. DharmaZone Möllevik hudvårdserie för ansiktet är nämligen både intelligent sammansatt och lyxigt förpackad. Sällan möter man ekologisk hudvård där både estetik och innehåll harmonierar, men i detta uppsåt har DharmaZone definitivt lyckats. Glasförpackningarna är snygga och stilrena. Presentationen är en hänförande gestaltning av naturlig hudvård. Mitt enda minus är inte helt oväntat de genomgående starka dofterna. Å andra sidan är detta något som jag vet att många andra konsumenter uppskattar.

4 kommentarer:

 1. Intressant med svensk ekologisk hudvård, mer sånt!!:) Och tack för ett bra inlägg by the way. Kommer följa din blogg framöver, kul med någon som tar hudvård på allvar. Kram, Melinda

  SvaraRadera
 2. Möllevik har jag prövat, jag gillade ansiktskrämen väldigt mycke så den kommer jag köpa igen//Cinna

  SvaraRadera
 3. Det finns fler produkter som Dharmazone har, har du testat nåra fler, är nyfiken:)/Elin

  SvaraRadera
 4. Melinda: Tycker verkligen också att det är härligt med svensk ekologisk hudvård, blir mer inspirerad av att skriva om det.(och använda dom förstås!)

  Cinna: Det kommer jag att göra=)

  Elin: Har inte provat något mer från DharmaZone ännu, men jag kommer säkert att testa fler av deras produkter framöver.

  SvaraRadera