onsdag 23 juni 2010

Ekologisk hudvård från glammiga Mádara Eco

Ganska nyligen lanserades Mádara Eco här i Sverige och jag har fått förmånen att testa och utvärdera tre godingar ur deras sortiment för naturlig och ekologisk hudvård. Och det är lika bra att säga det direkt. I'm in love! De här tre hudvårdsprodukterna var riktiga fullträffar:
 • Mádara decobody flower dust- Ekologisk guldglittrig lotion för kroppen
 • Mádara Decobody sun flower- Tonad, skimmrande dagcreme för ansiktet
 • Mádara decolips sunkissed- Ekologiskt återfuktande läppglans

Ekologisk hudvård med guldkant!

Mádara decobody flower dust

Pris: 219:-
Finns att köpa på: madaracosmetics.se

Det här är en härlig, gräddfärgad pärlemorskimrande lotion. Smörjer och känner hur den är lätt som en fjäder mot huden, nästan eterisk på nåt vis. Innehåller bland annat ingredienser som baltisk tång, groblad, ringblomma, kamomill och nypon.

Tång är, som jag nämnde i förr inlägget, en synnerligen exemplarisk ingrediens i ekologisk hudvård. Inte minst eftersom den är fullproppad med både vatten och fettlösliga ämnen som bidrar till att huden blir mer mottaglig för alla de hudvänliga näringsämnen och mineraler som den i sin tur också innehåller. Med andra ord kan man säga att tången gör mycket av jobbet vad gäller hudvård helt på egen hand i den här krämen.

Till min stora glädje doftar denna lotion nästan ingenting. Och det är skönt att Mádara visar att det går att göra ekologisk hudvård som inte sticker i näsan. Dessutom gör förpackningen mig glad. Oftast är jag ingen stor sucker för plast, men i det här fallet så väcker Mádaras vita, stilrena flaskor verkligen habegäret i mig. Eller för att uttrycka det hela lite mer symboliskt: i Mádara decobody flower dust matchar innehåll och utsida varandra som Julen och Arne Weise.

Ekohudvård med kakao

Mádara decoface sun flower

Pris: 235:-
Finns att köpa på: madaracosmetics.se

Decoface sun flower är en ansiktskräm med syfte att bistå fejjan med fukt och vitalisering under varma sommardagar. Och efter att ha testat den i solsken ett par gånger, tänker jag genast på adjektiv som "skir, skimrande och skön". Tittar vi på ingredienserna så finns det flera ämnen som tangerar Mádara Decobody flower dust. Intressant är dock att Mádara har kakao i den här ansiktskrämen. Kakao är nämligen en finfin ingrediens i hudvård, känd för att sina välgörande effekter: vitaliserar, mjukar upp och skyddar huden mot fria radikaler.

Doften är även denna gång relativt obefintlig vilket jag tycker är bra, men någonstans tycker jag mig skönja en väldigt svag, fräsch växtarom. Blir ännu en gång glad över att det funkar att tillverka effektiv, högklassig naturlig, ekologisk hudvård som doftar subtilt och...ja härligt! Förpackningen är lovely looking i samma svala stil som Mádara decobody flower dust och jag har inga som helst problem att låta den pryda mitt badrum.

Ekologisk läpplans med lyster

Mádara decolips sunkissed

Pris: 99:-
Finns att köpa på: madaracosmetics.se

Läppglans är så härligt somrigt och Mádara decolips sunkissed gjorde mig inte besviken! Den var krämig och glossig med precis den där sköna lystern man är ute efter. Färgen förstärkte dessutom solbrännan utan att jag såg alltför sminkad ut. Effekten var återfuktande och den lämnade inga fula ränder på läpparna.


Innehållet är i princip en blandning av vegetabiliska oljor och nypon. Förpackningen: en genomskinlig plasttub, varken mer eller mindre. Fyller väl sitt syfte, lätt att hantera, men föga upphetsande att titta på :) Doften av bär och frukt är relativt tydlig, men den "smakar" tyvärr ganska konstigt de gånger jag får in ett par molekyler på tungan. Nu är ju läppglans inte till för att ätas, men som du säkert vet är det omöjligt att undvika snedsteg då och då. Detta är dock en smal sak att stå ut med och som helhet gillar jag den här läppglansen som f-n!

I helhet är jag väldigt nöjd med min första bekantskap med ekologisk hudvård Mádara Eco:s. Inte minst bevisar de att det går att göra genomtänkt, subtilt väldoftande naturlig hudvård och ekologisk hudvård med det där lilla extra.

4 kommentarer:

 1. Mádara decobody flower dust
  Innehåller alkohol (nummer 2 i INCI listan). Ju högre upp i lista desto mer påverkar huden. Det måste vara ganska uttorkande? Fast, du beskriver annan känsla.
  Hur objektiva är vi och opåverkade av våra förutfattade meningar? Er det med EcoCert ngt non profit eller är det bara corporate bulshit? EcoCert bara födyrar produkter. Deras prislista är hemligt. Deras kriterier för ekocertifiering är hemliga. Deras årsbokslut är hemlighet. Vem tror man?

  SvaraRadera
 2. Hej anonym! Skulle du möjligen kunna konkretisera dina i mitt tycke filosofiska och moraliserande påståenden en aning? Förstår inte
  vad din kommentar syftar till, men jag ska ändå försöka plocka upp några av de påståenden du slängt ut. Alkohol återfinns ibland i ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter eftersom det ger en konserverande effekt. Det är däremot förbjudet att ange alkohol märkt såsom konserveringsmedel, men i valet mellan kemiska, syntetiska konserveringsmedel och alkohol, så föredrar jag det sistnämnda alla dagar i veckan. Dessutom så reagerar alkoholen alltid i förhållande till de andra ingredienserna i produkten, varför det inte alls behöver vara uttorkande även om det, som du påpekar, kommer som nr 2 i ingredienslistan.
  Därtill så måste hudvård, om du inte ska tillverka den själv och konsumera den inom ett par timmar, alltid innehålla någon typ av konservering. Annars kommer ingredienserna att härskna och blir giftiga inom kort. När du skriver om "objektivitet" så undrar jag om du har förstått att det är en blogg du läser. Alltså min blogg. Mina åsikter. Så nej, jag är absolut inte objektiv, utan djupt subjektiv och skriver om mina erfarenheter och mitt tyckande. Och jag har aldrig påstått något annat. Vad Ecocert har för affärsmodell och ekonomiska intressen bryr jag mig mindre om än vad deras stämpel står för. Och för att få bära Ecocert ORGANIC logotypen måste produkten uppfylla följande kriterier: Minst 95% av växtingredienserna måste vara ekologiskt odlade, Minst 95% av totala innehållet måste vara av naturligt ursprung och minst 10% av produkten måste innehålla ekologiska ingredienser.

  SvaraRadera
 3. Bra blogg! kände faktiskt till Madara sen tidigare, köpte och testade deras Moon flower som jag tyckte om. Häls/Evelina

  SvaraRadera
 4. Hejsan,
  Jätte fin blogg du har.
  Vill rekomendera en blogg jag läser varje dag.
  www.naturligtsnygg.se

  SvaraRadera