söndag 25 april 2010

Tipsa mig om ekologisk hudvård och make - up!

Jag älskar smink och hudvård! Så till den milda grad att jag ofta precis innan jag somnar bestämmer vilken hudvård jag ska använda och vilken makeup jag ska lägga dagen efter. Hmm...vad kan tänkas passa att ha en regnig tisdagsmorgon kl 05? Något sprakande och glittrigt kanske...? Nästan alltid är den morgonstunden härlig, oavsett vad klockan är. Att vakna upp trött, plufsig och rödögd är inte roligt. Men det är roligt att trolla bort det, inleda med härlig hudvård och sen applicera ett skimmer av skönhet på en grå dag.

Men sen det ekologiska medvetandet berikat mig med kunskap om vad det är för ämnen vi egentligen smörjer, tvättar och gör oss vackra med, så ska det erkännas att det blivit något klurigare att få ihop ett komplett badrumsskåp med hudvård och make - up. Min önskan är förstås att bara använda ekologisk hudvård och make-up. Foundation, skuggor glitter och glamour, you name it. Dilemmat är att utbudet av ekologiskt smink är...ganska futtigt helt enkelt. Dessutom är jag svårflirtad som f-n. Det är få saker som faller mig i smaken när det gäller den ekomakeup som finns att tillgå idag. Ofta tycker jag att den är blek, tråkig och tantig. Och då jag väl funnit något jag velat köpa har färgtonerna varit för få eller för grisrosa eller så har sminket känts billigt (trots att prislappen säger något helt annat).

Berätta om hudvård och make - up som ni gillar!

Min andledning att välja ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter är enkel. Det handlar om att jag vill vara snäll mot min kropp och hy. Och om att min erfarenhet säger mig att min hud mår mycket bättre av dessa produkter. Men jag skulle ALDRIG handla något jag tycker känns fult eller trist bara för att det är ekologiskt.

Så härmed efterlyser tips från alla er smink och hudvårdsälskare därute! Berätta om ert ekologiska favvosmink eller hudvård! Vill påpeka att jag redan har plöjt igenom de "vanligaste" som tex, Santé, Nvyeco, dr Hauschka, och Dermanord. (Och missförstå mig inte, det finns jättemycket bra smink och hudvård bland dessa märken. Men jag vill ha MER ekologisk hudvård och make - up av denna kaliber!) Kanske någon av er varit utanför våra nordiska gränser och funnit faboulus makeup som ni vill dela med er av?

PS! Jag vet att den här bloggen inte uppdateras allt för ofta, men jag håller just nu på att göra om hela sidan. Stora saker är på gång. Håll koll, det kommer MERA om naturlig hudvård, ekologisk hudvård och allt om detta, I promise..." DS

15 kommentarer:

 1. Hej, vill då tipsa om Logona Naturkosmetik,jag köper både kajal, läppstift och puder från deras serie, är mkt nöjd med det. Finns bland annat på softskin och bodystore. Hemsidan är Logona.com/Lisen

  SvaraRadera
 2. Kolla in REN ekologisk hudvård (tror det är amerikanskt). Snygga förpackningar och bra innehåll!

  SvaraRadera
 3. Då vill jag tipsa om "Asquith & Somerset Homemade Oat Milk & Honey Moisturiser", en naturlig ansiktskräm med Havre, honung och Sheasmör.

  SvaraRadera
 4. Älskar Weledas hudvård :-)

  SvaraRadera
 5. Lisen: Tack för tipset. Känner till märket men har inte bekantat mig närmare med det. Nu får jag ju anldening:)

  Gabriella: Håller med REN är verkligen superhärliga, och förpackningarna väcker habegär;)

  Mia: Låter spännande, ska jag verkligen ta mig
  ett titt på.

  Anette: Weleda gör finfin hudvård. Tycker att deras produkter doftar gott. Bra saker till barnen också, vilket är ett stort plus.(Har en busunge på 2,5år)

  SvaraRadera
 6. Jag har letat som en galning efter eko-produkter som är bra mot acne! Hittade precis en sida som hade en egen acne-kategori med massa intressanta produkter, har inte testat nåt än men det ska jag definitivt göra!
  Du kanske redan har koll på den webbshoppen men jag länkar ändå, just in case :)
  http://www.softskin.se

  SvaraRadera
 7. Nvey Eco är ett riktigt bra märke med mycket bra smink, har du testat det?
  /Thina, dipl. ekologisk hudvårdsterapeut

  SvaraRadera
 8. Josephine: Tack för tipset =) Softskin är en av mina favorit affärer på nätet. Deras priser är ofta lite lägre än andras.

  Thina: Har provat en del från Nvey Eco, och deras produkter är bra. Har bara inte kunnat finna någon foundation som passat min hud i varken färg eller struktur. Men i övrigt så gillar jag deras skuggor=) Har du någon sida man kan kika på? Blev lite nyfiken. Dipl. eko hudterapeut. Låter spännande!

  SvaraRadera
 9. Vilka har du provat, nr? Vet t.ex att 512 fluid funkar till de allra flesta. Nej, ingen sida ännu, men jag e på g, säger till då jag e klar =)

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Jag kom för ett tag sedan i kontakt med ett märke som i Amerika klasas som ekologiskt men inte i sverige. Helt organiskt utan syntetiska ämnen o alla ingredienser är odlade helt utan gifter. Så ta en titt på www.artistry.se

  Personligen så är jag oerhört nöjd med dessa produkter.
  Hoppas du hittar något du gillar.

  SvaraRadera
 11. Jag rekommenderar Lotus pure organics! Dom har både smink och hudvård som är certifierade ekologiska. Mascaran är super! Finns på www.bjuti.se

  SvaraRadera
 12. Jag vill tipsa om Green mama, mycket prisvärda produkter men som tyvärr på sistone haft problem med fabriken i Frankrike och många av produkterna finns bara med rysk text här i Sverige numera - men det är ju innehållet som räknas, oftast får man en produktbeskrivning på svenska. Otroligt prisvärda produkter anser jag efter att ha likt denna bloggtestare provat mig fram ett tag - även om jag inte bloggat om det;-).
  Nå, denna återförsäljare har på sistone också börjat ta in ett amerikanskt märke som heter Aubrey organics riktigt härligt faktiskt!

  SvaraRadera
 13. Titta in på min hemsida där jag skriver om just ekologisk hudvård och smink men också om ekologiskt mode.

  http://ekomode-ekosmink.blogspot.com/

  SvaraRadera
 14. Spiezias facial scrub är den helt klart bästa ekologiska produkten jag vet! Och nature girls super sensitive facial moisturiser, det är nog dom enda produkterna som jag någonsin har använt slut på samt köpt nytt av samma sort :). Annars byter jag hela tiden

  SvaraRadera
 15. Måste tipsa om FLOWERS från färg och förändring! Ekologiskt, helt galet prisvärt, en innehållsförteckning man i princip kan äta och produceras av tjejer i göteborg! Mer pålitligt och behjärtansvärt tycker jag än de stora dyra märkena som ren och hauschka.

  SvaraRadera