söndag 11 april 2010

Naturlig fotvård/hudvård - Lush Vulcano footmask.


Nu är fossingarna på tapeten igen. (Inte så länge sen jag skrev om ekologisk fotvård här!) Ständigt botaniserande bland naturlig och ekologisk hudvård stöter jag ibland på något som sticker ut en aning från mängden. Så varsågod, här följer ett tips för att pyssla om tassarna inför den kommande sandalsäsongen.

Kul hudvårdsprodukt – fotlermask!

Det ska vidare handla om något så spännande som en fotlermask. Närmare bestämt Lush Vulcano Footmask. En hudvårdsprodukt som är precis vad den låter som: en lermask för fötterna. Leran består till stor del av vulkansten, även kallad pimpsten. Och den visade sig vara väldigt lätt att använda. Men också en smula kladdig:)

Såhär gjorde jag: Hällde först upp ett varmt fotbad med fotsalt, satt tills vattnet blev ljummet. Gnuggade sedan fötterna torra och lade på masken. Mysigt men messy, en del hamnade i soffan;)

Därefter stoppade jag ner fossingarna i varsin plastpåse. Detta förfarande rekommenderas av Lush på produktbeskrivningen, inte minst för att masken ska hinna gå in i huden innan den torkar bort. Sen lutar jag mig tillbaka och känner in fotmaskens verkan. Vad händer då? Jo, den liksom värmer och kyler på samma gång. (!) Känns konstigt men skönt på nåt vis. Den doftar som glögg och pepparkakor.

Smörjer in fötterna med Lush Pre de Pepper fotkräm efteråt. Den kyler så man nästan fryser, men softar också till fötterna ännu mer. Med aromer av glögg och choklad påminner den om mysiga decemberkvällar.

Hudvård jag gillar – trots trista Parabener

I like this! Mina föttter, som förövrigt inte är så fagra undertill, kändes rena och supermjuka efter den här udda minispa – upplevelsen.

Ett fett minus vill jag dock flera av produkterna i Lush:es sortiment. Flera innehåller nämligen Parabener. Förvisso mycket mindre än vad som är ”normalt” används, men jag tycker ändå att ett stort hudvårdsföretag som Lush kan hitta alternativ till detta omdiskuterade konserveringsmedel. Och trots att åsikterna minst sagt går isär bland ”experterna” kommer jag att vara en motståndare till Parabener tills dess att en entydig forskning bevisar motsatsen.

I övrigt är Lush´s filosofi för hudvård finfin. Inga av hudvårdsprodukterna är testade på djur, mycket fairtrademärkt och vissa produkter är helt ekologiska. Allt sägs dessutom vara ”handgjort” (vad nu det innebär?) och det är även intressant med företagets filosofi att hudvård är färskvara. Dessutom tycker jag om deras annorlunda, glassförpackningsliknande paketering.

Hursomhelst. Kommer defenitivt att avvända den här roliga och härliga masken igen. Detta trots Parabener. Och då förstår du säkert hur mycket jag gillade den här.

Köpa?

Lush vulcano footmask inhandlade jag i butiken på Kungsportsplatsen i Göteborg. Tyvärr finns fotmasken inte att beställa i Webbshopen, men är du intresserad har Lush butiker på flera orter. Gå in på deras hemsida och kolla under fliken ”våra butiker”.

10 kommentarer:

 1. Kul att du skrev om Lush, jag älskar deras produkter! /Mia

  SvaraRadera
 2. Lermask :=) skulle vilja slå ett slag för Kroppslermask Tadé som man kan smörja hela kroppen med, finns på Softskin!

  SvaraRadera
 3. Mia:Ja,Lush har verkligen produkter som väcker mitt habegär. Kommer att skriva om deras godsaker igen framöver.

  Desiree: Spännande! Tack för tipset, ska jag verkligen prova.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt att man inte kan köpa den på nätet, jag bor i Skövde så det går inte att få tag i den. Men tack för bra tips iaf;)Sanna

  SvaraRadera
 5. Sanna: Den finns att köpa på lush amerikanska sida. http://www.lushusa.com/shop. Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Jag skulle vilja tipsa om en varm chokladmask för ansikte och hela kroppen, finns hos Lavea.se

  SvaraRadera
 7. Greta: Låter härligt och spännande. Tack för tipset:)

  SvaraRadera
 8. Måste bara lämna ett litet avtryck och meddela att jag funnit en ny favoritblogg! Fantastiskt välskriven, intressant och snygg blogg. Kommer definitivt hamna bland mina bokmärken :)

  SvaraRadera
 9. Josephine: Tack, det var härligt att höra:) Just nu är takten på min inlägg ganska låg, men det kommer att hända mycket spännande saker på den här bloggen inom en snar framtid, det kan jag lova. Kram/Martina

  SvaraRadera
 10. Jätte bra blogg. Jag föredrar hellre helt naturliga ingredienser än en massa parabener.

  SvaraRadera