måndag 1 mars 2010

Recension - Nutriganics Smoothing mask från The Bodyshop

"Bästa ansiktsmasken jag provat"

Pris: ca. 225:- på the Bodyshop

Innehåll: Hela Nutriganics hudvårdserie är certifierade av Ecocert. Certifieringen garanterar att minst 95% av ingredienserna är av naturligt ursprung och minst 10% är ekologiskt odlade. Du kan läsa mer certifieringen på the Bodyshop.se

Viktiga ingredienser i Smoothing mask: Olivolja, babassuolja, aloevera, morotsfröolja , rödmalva, och damascenerros-olja.

”Faboulus, len som smör” tänker jag smått förvånad när jag testar krämen mellan fingertopparna. Vi första anblick trodde jag faktiskt att det här var en sorts lermask. Färgen var nämligen väldigt lergrå och konsistensen såg väldigt ”leraktig” ut.

Ingredienserna då? Jo tack, det verkar vara många finfina små hudvårdsmycken i Nutriganics Smoothing mask. En av de tongivande baserna är Babassuoljan. Oljan kommer från palmfrö som består till 70% av näringsrika, hudvänliga fetter. Babassuoljan sägs därför både lugna huden och lämna en svalkande känsla. Rödmalvan sägs ha använts sen innan Jesus föddes och ska ha en retningsdämpande och uppmjukande effekt. Morotsfröoljan är känd för att stramma upp torr, åldrad eller solskadad hy. Det har också visat sig att den funkar utmärkt mot psoriasis eftersom den ökar elasticiteten i huden. Morotsoljan är inte så bekant för mig sen innan, men ska bli kul att prova.

Förpackning:
Den här förpackningen känns ungefär som att man lagt ett vackert smycke i en hundbajspåse. En färglös plastburk till ett mycket lovande innehåll. Är en sucker för härliga förpackningar och den här faller mig inte alls i smaken. Grå och trist. Ser inte alls ut som på reklambilderna.

Doft:
Jag kände igen doften av citron och örter direkt när jag la på masken. Nästan exakt samma arom som flera av produkterna i Dr Hauschka hudvårdsserie. Kollade därför innehållet igen och kom fram till att den tongivande doften var den eteriska oljan Limonene. Detta är en gammal "arom - bekant" som jag ställt mig aningen frågande till i min recension av Dr Hauschka Rengöringsmjölk. Dock var aromen mycket mildare i den här ansiktsmasken.

Användning:
En Piece of cake att använda! Med fingertopparna la jag på ett tunt lager kräm efter att jag rengjort huden noga. Nutriganics Smoothing mask ska bara verka 10 min, men jag ville ha i den lite längre för konsistensen var så ljuvlig. Sköljde sedan med ljummet vatten.

Resultat:
Vilken nice ansiktsmask! Len som silke. Gick verkligen in i huden på ett nafs. Stelnade, fast utan att strama för mycket. Precis efter att jag sköljt av den kändes huden sval och ren. Nu, en stund senare känns huden både supersoft och omhuldad. Det kan inte bli något annat än toppbetyg (trots den fula förpackningen och undertonerna av Limonene.) Bästa ansiktsmasken jag provat. Rekommenderas!

7 kommentarer:

 1. Hej! Har nyligen upptäckt din blogg och det är verkligen intressant att läsa dina recensioner. Jag är själv väldigt nyfiken på ekologisk hudvård med vet inte så mycket om det. Jag handlar nästan allt på the body shop och igår fick jag med mig prov på nattkräm, dagkräm och ögonkräm från Nutriganics.

  Jag har nu testat alltihop men jag känner mig väldigt skeptisk. Jag tycker att konsistensen känns lite för tjock och att det stramar i ansiktet när den sjunker in. Och den luktar ju inte rosor precis, blä... Men det jag skulle säga var att nu blev jag i alla fall nyfiken på ansiktsmasen ^^

  SvaraRadera
 2. Ha, ha, "ett vackert smycke i en hundbajspåse" :) Blev triggad att testa den här nu, låter lovande! Elsa K.

  SvaraRadera
 3. Att du skriver att den "stelnade" gjorde mig lite förvirrad. Är det en djuprengörande eller återfuktande mask?

  SvaraRadera
 4. LisaMarie: Tack så mkt! Kul att du är nyfiken på ekologisk hudvård. Det är inte så avancerat egentligen. Grundtänkandet är att ingredienserna i dina hudvårdsprodukter ska vara naturligt och/eller ekologiskt producerade. Sen är det precis som med all annan hudvård: man får testa sig fram och se vilka produkter som passar just din hud bäst. Varje hud har ju sin unika personlighet :)(Nutriganics som helhetskoncept kanske inte passar din hud LisaMarie, iaf låter det så av din kommentar att döma.)

  Tina: "Stelnade" var kanske fel ordval. ("Fixerade" är kanske bättre....) Masken är hursomhelst i första hand djuprengörande. Och just känslan av ren hud var väldigt påtaglig efter jag använt den. Vad tyckte du förresten om dina Nutriganics? Har du hunnit testa dem? (Såg att pojkvännen levererat på födelsedagen iaf!)

  SvaraRadera
 5. Gud vilken bra blogg!!
  Har letat efter en pålitlig sida med tips och tester på/av eco hudvård och makeup.

  Du ligger i topp och är självklart överst i min bokmärkeslista!

  SvaraRadera
 6. Roligt att höra för en som står och säljer bl a Nutriganics hela dagarna :-)
  Jag äääälskar också den masken - en av mina favoriter bland våra masker.

  SvaraRadera
 7. Jag är tacksam för att dessa ekologiska produkter ligger lågt när det gäller doft; en retande substans för min hud.

  SvaraRadera