onsdag 3 mars 2010

Recension - Nutriganics Smoothing Day Cream

"Kräm för mogen hud var inte krämen för mig"

Pris: ca. 225:- på the Bodyshop

Innehåll: Hela serien Nutriganics ekologisk hudvård är certifierade av Ecocert. Certifieringen garanterar att minst 95% av ingredienserna är av naturligt ursprung och minst 10% är ekologiskt odlade. Du kan läsa mer certifieringen på thebodyshop.se

Viktiga ingredienser i Nutriganics Smoothing Day Cream: Jojobaolja, babassuolja, sheasmör, koksnötolja, olivolja, fläder, timjan, vinranka och rödmalva.

Mitt första intryck av konsistensen är "krämig" och "mjuk", men trots det känns Nutriganics Smoothing Day Cream också väldigt tunn, ja nästan genomskinlig när man applicerar den. Innehållsförteckningen påminner om ett recept på grillmarinad med alla dessa oljor och örter.
(Fråga: behövs det verkligen så här MÅNGA ingredienser för att skapa kvalitativ ekologisk hudvård?) Jojobaoljan ska ha en alldeldes särskild förmåga att gå djupare in i huden än andra oljor och mjuka upp och återfukta. Den sägs även kunna balansera talgproduktionen i huden, vilket innebär att den kan motverka akne men också bistå huden i kampen mot åldersrynkor. (Babassuoljan har jag skrivit om i min recension av Nutriganics smoothing mask). Sheasmöret, en annan tongivande ingrediens, sägs ha använts i Afrika i tusentals år för bland annat matlagning, hudvård och medicin. Som hudvård är den bland annat känd för sina inflammationsdämpande, återfuktande och läkande egenskaper.

Förpackning:

Förpackningen känns som ordet i sin ursprungliga, praktiska betydelse. "Gjort för att hålla ett innehåll". Tråkig med andra ord. Gissar att den ska se ”sval och naturlig” ut, men känns mest blek och glåmig. Jag menar, bara för att det handlar om ekologisk hudvård, och förpackningen är tillverkad i miljövänligt, nedbrytbart material, så kan man vill åtminstone FÖRSÖKA lyxa till det lite. Apoteketvarning.

Doft:

Doftar relativt svagt, men med en sorts instängd märklig arom jag inte riktigt kan sätta fingret på. Svårt alltså att peka på en specifik doftessens som bryter igenom. Jag vet inte exakt varför, men jag tycker inte om det här och det blir minuspoäng med tanke på att jag ska applicera krämen nära min lilla näsa.

Användning:

Jag masserade försiktigt in krämen med fingertopparna i mitt NOGA rengjorda ansikte. Den gick in i huden på ett ögonblick. Pluspoäng för det, men minuspoäng för den tunna, rinniga konsistensen.

Resultat:

Nja, jag är lite kluven inför Nutriganics Smoothing Day Cream. Helt enkelt för att den inte passade min hud något vidare. Precis som the BodyShop skyltar med i marknadsföringen verkar den här cremen mer vara riktad till kvinnor med mogen hy ("för dig över 30 år").

Själv blev jag väldigt stram i ansiktet av den och inte på något vidare behagligt sätt. Och ärligt talat så kommer jag nog inte att använda den igen. Å andra sidan har jag pratat med några kvinnor som tillhör målgruppen för serien och de fullständigt ÄLSKAR Nutriganics smoothing day cream just för att den stramade upp deras hud - och motverkar fina linjer. Min slutsats blir därför såhär: är du över 30 år, eller av någon annan anledning kvalificerar för "mogen hy", så testa den här krämen! Om du ligger i den andra kategorin: testa gärna, men var beredd på att leta vidare efter något annat.

Krämen för mogen hud var helt enkelt inte krämen för mig.

2 kommentarer:

  1. Jag är 23 bast och tyckte om den här krämen faktiskt. Den var väldigt sammandragande som du sa, men jag upplevde det som bra för min hud:) Tack för bra blogg, kul men ingående recensioner. //KLARA

    SvaraRadera
  2. Gillar inte BodyShop alls, men efter dina recensioner är jag sugen på att prova^^/Annika

    SvaraRadera