lördag 13 mars 2010

Förstklassig ekologisk fotvård från AromalivaEkologisk fotvård som ger, mjuka glad fötter!

Fötterna blir ofta bortglömda för min del. Det är egentligen inte förrän de ”skrapar” mot lakanen som jag ens tänker på att jag faktiskt har fötter. ”Skrapet” blir då som ett desperat skrik på hjälp och först då får fossingarna sin välförtjänta omsorg.

Eftersom jag är så dålig på att ta hand om tassarna, var det extra kul när det dök upp ett ekologiskt fotvårdspaket i brevlådan från Aromaliva. Paketet visade sig vara ett förstklassigt ”first -aid -kit” för tassarna och innehöll:
 • Fotbadstvål-baserad på eteriska oljor för att mjuka upp.
 • Fotbadsalt-himalyasalt rikt på mineraler som vårdar och mjukar upp.
 • Fotolja-Eterisk olja för trötta fötter.
Hällde följaktligen upp hett vatten i en balja och la däri en nypa fotsalt och ett par droppar fotbadstvål.När fossingarna började likna russin torkade jag dem ordenligt torra. Därefter masserade jag dem med fotoljan, tills allt gått in i huden. Mjuka, glada och väldoftande fötter blev resultatet.

Det här är lovely vardagslyx. Och softa, rena fötter gör konstigt nog att jag känner mig vackrare. (Det är väl liksom inte schysst att jämt gå omkring på blad som påminner om en elefants:)

Att ge bort ett sånt här fotvårdspaket är ett väldigt fint sätt att skämma bort någon man tycker om , speciellt under bistra vinterdagar. Fotvårdsprodukterna och annan skön ekologisk hudvård finns att köpa på Aromaliva.se. Fotbadstvålet kostar 60 kr, Fotoljan 140 kr och Fotbadssaltet 120 kr.

5 kommentarer:

 1. Kul med ekologisk fotvård, det ser man inte så ofta! Keep up the good word hälsar/stina

  SvaraRadera
 2. tycker oxå det är kul med lite fotvård och skulle vilja passa på att rekommendera Möllevik Ecological Warming Foot Oil som man kan köpa på Dharmazone. denna är helt underbar massageolja för att mjuka upp fötterna och de blir verkligen leeeeeeena.

  SvaraRadera
 3. Dom här produkterna ser ju nästan hemmagjorda ut, är dom det? /Kristin Eversson

  SvaraRadera
 4. Stina: Tack! Tycker också så att det känns roligt med ekologisk fotvård. Har nosat upp lite mer omsorg för fossingarna som jag kommer att skriva om längre fram.

  Sanna: Tack för tipset=) Ska jag absolut prova.

  Kristin: Det är definitivt en hemmagjord känsla över Aromalivas produkter. Exempelvis innehåller hudvården inga konserveringsmedel, utan ska, som det står på hemsidan "ses som en färskvara". Överhuvudtaget har Aromaliva en väldigt sund och strikt inställning till ekologisk hudvård. Förutom att man slipper kemiskt konserveringsmedel är produkterna också fria från Paraffiner och syntetisk parfym.

  SvaraRadera
 5. Synd att fotbadstvålen innehåller tensider. Fast det kan ju vara en naturlig tensid. Är det det?

  SvaraRadera