söndag 28 februari 2010

Nutriganics - ekologisk hudvård från the Bodyshop!


"Minst 95% av alla ingredienser har naturligt ursprung"

Det är full fart i the Bodyshops butik på Kungsportsplatsen i Göteborg. Lönehelgen, samtidigt som Bodyshop lanserar sin nya ekologiska hudvårdsserie ”Nutriganics,” lockar massor av hudvårdshungriga shoppare.

Jag var förstås där för att lägga beslag på Nutriganics. Samtidigt passade jag på att ställa ett par frågor till Anneli i butiken. (Stort tack för ditt tålamod Anneli, och att du tog dig tid, trots allt folk i butiken :))

Hej Anneli! Undrar först varför the Bodyshop lanserar Nutriganics ekologiska hudvård just nu?

Det finns flera anledningar, men hela debatten kring miljöfrågor och konsumtion är så stor idag. Vilket leder till att folk blir mer och mer medvetna om vad de konsumerar. Medierna matar oss dygnet runt. Därför ökar efterfrågan hela tiden på allt som är ekologiskt.

Vilka kunder riktar sig Nutriganics till?

Nutrigancis vänder sig i första hand till kvinnor med mogen hy, men jag tycker även att man kan använda den om man är yngre, runt 25 kanske, för att förebygga ålderstecken i huden.

Idag finns det massor av ekologiska hudvårdsserier att välja mellan. Nämn några anledningar varför man ska välja Nutriganics?

Nutriganics är ett komplett hudvårdskoncept där varje produkt är anpassad till varandra. Du kan använda serien från morgon till kväll. Nutriganics är certifierad av Ecocert vilket garanterar att minst 95% av alla ingredienser har naturligt ursprung. Precis som the Bodyshops övriga sortiment är produkterna inte testade på djur. Flera av ingredienserna är dessutom framtagna i våra egna Community – Trade projekt, vilket innebär att man är noga med att alla behandlas väl och får rättvist betalt för sitt arbete. Alla i kedjan, från odlare till den färdiga produkten på hyllan.

Kommer vi att få se fler ekologiska produkter i Bodyshops sortiment framöver?

Det jobbas för fullt med att komma fram med mer hudvård och kosmetika som är ekologisk. Eftersom Nutriganics är helt ny så kommer det att dröja ett tag innan något nytt lanseras.
Men det kommer mer, det är jag säker på.

Hur ser ert övriga sortiment ut vad gäller naturliga och ekologiska ingredienser?

Idag innehåller våra produkter mycket naturliga ingredienser. Men tyvärr så innehåller det mesta det svartmålade konserveringsmedlet parabener. Detta är något som The Bodyshop jobbar med på att få bort. Ett mål är att under 2010 så ska 80% av The Bodyshops produkter vara parabenfria.

FAKTA NUTRIGANICS:


 • Serien är certifierad av EcoCert, vilket innebär att minst 95% av alla ingredienser är av naturligt ursprung, och minst 10% av ingredienserna är ekologiskt odlade. Ecocert garanterar att förpackningen är återanvändningsbar och/eller biologiskt nedbrytbar.

 • Serien riktar sig främst till kvinnor över 30 år.

 • Serien innehåller: Nutriganics Foaming Facial Wash, Nutriganics Refreshing Toner, Nutriganics Smoothing Serum, Nutriganics Smoothing Day Cream, Nutriganics Smoothing Night Cream, Nutriganics Smoothing Eye Cream, Nutriganics Smoothing Mask.

 • Priset ligger mellan 155-275 kr.
Alltså: ett spännande ekologiskt hudvårdskoncept som jag omedelbart tänker ge mig på att recensera. Håll utkik!

4 kommentarer:

 1. Bra med intervju istället för långa reklamtexter som man annars ser så ofta.Den här bloggen kommer jag följa, kram/Sissela S.

  SvaraRadera
 2. Har testat dagkrämen idag och den var jättebra, kan verkligen rekommendera den för torr hud som jag har. Sen har jag också köpt serumet för ögonen som jag snart ska pröva. Ska bli spännande att se om du tycker likadant.... tycker Fatima (jag har ingen egen blogg än, men jag ska nog starta en snart=)

  SvaraRadera
 3. Sissela S: Ja, det var tanken lite, att intervjua och få lite mänskliga svar! Och tack för responsen, att få positiv feedback gör det alltid mödan värt med lite extrajobb:)

  Fatima: Spännande! Tänkte också testa dagkrämen i mina kommande recensioner. Men jag har inte riktigt bestämt vilken av godbitarna i Nutriganics jag ska börja med. Det lutar faktiskt åt Ansiktsmasken. Känner nämligen för lite vardagsspa just nu...

  SvaraRadera
 4. Fann detta när jag sökte på ekologisk hudvård mm, tänkte köpa present. (Men inte aktiv blogg?) Parabenerna skulle bort 2010 - är de då borta nu 2014? Jag blev också förvånad över påståendet "ekologiska". OK att ursprunget är frukter mm men att kalla det ekologiskt? Det är väl förbehållet giftfria produkter, dvs att de använda frukterna har odlats ekologiskt (bl a utan att besprutas med gift), annars finns ju giftrester kvar....Hur stor del av produkterna är RIKTIGT ekologiska, dvs odlade utan herbicider och insektisider?

  SvaraRadera