onsdag 24 februari 2010

”Jag vill att mina hudvårdsprodukter ska vara så rena att man kan äta dem”

Julitas Rapsolja är ett litet svenskt företag med en superspännande hudvårdskoncept. Tanken bakom allt är renast möjliga produkter med utgångspunkt i den gamla hederliga rapsoljan. En schysstare filosofi för hudvårdsprodukter kan jag inte tänka mig.

Långt innan jag visste något mer om rapsolja än att ”den är bra att ha i matlagning” har jag använt den som makeuprengöring. Varför? Jo, för att oljan alltid kändes mild och vårdande för min hud samtidigt som den löste upp makeupen lätt som en plätt utan att grumla ögonen. Idag är jag mer insatt i vilka fantastiska egenskaper rapsoljan faktiskt besitter som hudvård. Fullproppad med e- vitamin och naturliga fetter har den exempelvis visat sig vara lika effektiv mot eksem som cortison, men utan cortisonets trista biverkningar.

Julitas Rapsolja – hudvård från hemmet!

I samband med artikeln om ekologisk hudvård för barn hittade jag en hemsida med adress www.julitasrapsolja.se. Var precis på väg att klicka mig vidare när ögonen föll på fliken för ”våra produkter”. På en liten bild fanns det ett par flaskor och en burk. Förpackningarna gav mig intrycket av att någon hade blandat ihop saker hemma. Vetgirigheten bubblade i mig, detta måste jag bara få veta mer om.

Så idag ringde jag upp Erica Larsson som driver företaget Julita Rapsolja AB för att ställa frågor om deras ekologiska hudvård. Jag ska återkomma till vårt samtal i ett framtida inlägg, men kan redan nu avslöja att hemmagjort är precis vad Julitas koncept handlar om. ”Jag vill att mina produkter ska vara så rena att man kan äta dem”, sa Erica.

En bättre grundfilosofi för hudvårdsproduker kan jag knappast tänka mig. I dagarna kommer jag att få hem några av företagets produkter.
Är nyfiken som ett barn på julafton.
Lovar att hålla er uppdaterade:)

6 kommentarer:

 1. Spännande! När ska du skriva mer om detta? undrar Lisen

  SvaraRadera
 2. Lisen: Jag tycker också att det ska bli super spännande. Jag börjar skriva så fort paketet nuddat brevlådan:)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  jag har nominerat dig till kreativ blogger <3
  Se mer info på min blogg.
  Så härligt med en ekoblogg!!
  Kramar Gabriela

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Det glädjer mig verkligen att det finns personer i vårt avlånga land som brinner för ekologisk och miljövänlig hudvård!

  Jag skickar dig gärna några prover från mitt sortiment. Skicka en mail till aromaliva@gmail.com så fixar jag proverna.

  Hälsningar
  Susanne C

  SvaraRadera
 5. Gabriela: tusen tack, det är en ära att bli nominerad av en så duktig, engagerad hudterapeut som du!

  Susanne: Tackar för det! Har varit inne på din sida och surfat runt och nu har jag mejlat dig vad jag vill testa. Ska bli spännande, alltid kul med nya, ekologiska produkter. Dessutom verkar ni ha en skön hudvårdsfilosofi.

  SvaraRadera
 6. Ska bli spännande att få veta vad de egentligen innehåller eftersom man kan läsa på deras hemsida att produkterna baseras på rapsolja och ingenting om övriga ingredienser.

  Hälsningar
  Cina

  SvaraRadera