onsdag 27 januari 2010

Recension av ekologisk hudvård - Dr Hauschkas Rengöringscreme

Pris
109:- på Bodystore. Detta är bästa pris jag hittat på nätet. Vivamondo tar ex. 199:-. Vet du något billigare? Tipsa gärna!

Innehåll
Samtliga DR Hauschkas produkter är märkta med Certified natural cosmetics BDIH

Huvudingredienser i den här rengöringscremen är mandelmjöl, mandelolja, getväppling, kamomill och ringblomma.

Spontant känns innehållet som något man skulle kunna äta. Cremen ser ut som nougatchoklad. Och när jag smörjer den i handflatan kan jag verkligen känna mandeln. Jag har aldrig hört talas om mandelmjöl i hudvård. Men enligt Dr Hauschka ska den vara både smutsbindande och djuprengörande. Kamomill är en ört som används i både skönhetsprodukter och medicin för dess läkande och antiseptiska egenskaper. Ringblomman sägs ge näring åt hyn och samtidigt dra ihop porerna. Sammantaget ger innehållet mig höga förväntningar på produkten. Formulan verkar, minst sagt, genomtänkt.

Förpackning
Förpackningen är en enkel, anspåklös metalltub. Vanligtvis presenteras Dr Hauschkas hudvårdsprodukter i små fina glasflaskor med guldfärgat lock. Glas eller metall som hudvårdsförpackning gör mig spontanglad. Är trött på trista, sunkiga plastförpackningar som inte känns det minsta lyxiga. Anyway: en sån här fin förpackning får gärna stå framme i mitt badrum!

Doft
Cremen doftar fräscht citrusaktigt och väldigt ”blommigt”. (Fast utan att föra tankarna till mormors gamla parfym). Doften associerar jag till spa och vardagslyx. För min del vill jag gärna att produkten doftar något. För dig som föredrar parfymfritt så är just den här serien inte den bästa.

Användning
Först tvättade jag bort all makeup. Fuktade sedan ansiktet med ljummet vatten. Det stod i produktinfon att man borde väta cremen innan man tog på den, men det missade jag. Lyckligtvis funkade det fint ändå. Cremen ska inte masseras in eller användas kring ögonen, utan läggas på med lätta fingrar och sedan sköljas med ljummet vatten. Efteråt var det gott att badda ansiktet torrt med en tjock frottéhandduk. Den här cremen var med andra ord lätt att använda.

Resultat
Cremen kändes väldigt mild...och naturligt skön på nåt vis. Lite som hudvårdscremernas motsvarighet till Sade. Peelingen var inte märkbar. Ändå upplevde jag att min hud blev både ren och återfuktad. Gillar verkligen den här typen av anspråklösa produkter som inte lovar för mycket, men som i praktiken levererar prisvärd naturlig hudvård av hög klass. Rekommenderas.

5 kommentarer:

 1. Hej hej, bra recension :) jag använder den här krämen redan tillsammans med rengöringsmjölken från Dr Hauschka och min hud har reagerat jättepositivt. Hade problem med acne innan men det har försvunnit nästan helt på 2 veckor. Ska du recensera fler produkter från Dr Hauschka? /Mikaela i Alingsås

  SvaraRadera
 2. Intressant att du skriver upp att crämen luktar mkt, för det gör de verkligen och tyvärr är de mitt största problem, då jag är känslig för starka dofter. Lite synd, för det verkar vara bra ingridinser i den här.

  SvaraRadera
 3. Najs med någon som inte bara skriver "ja, den här tycker jag om" och som går på djupet. Bra blogg! Nu får du vara med på min favoritlista och lilla jag ska def checka upp Dr Hauscha/Millan

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig om att den här rengöringskrämen är bra, men jag tycker att Dr Hauschkas förpackningar och varumärke och liiiiiite tråkis. Så jag kanske inte håller med om ALLT, men det viktigaste är ändå att man får bra resultat av produkten.

  SvaraRadera
 5. Mikaela:
  Tackar! Roligt med lite positiv respons.Vad kul att du hittat produkter som passar dig. Det kommer fler recensioner av Dr Hauschka inom kort.

  Amaris: Förstår om du reagerar på doften om du är känslig.

  Millan: Tack ska du ha.

  Linnea:Precis, vore tråkigt om alla tyckte samma ;)

  SvaraRadera