söndag 10 januari 2010

Naturlig hudvård är det som gäller i vinter!

Då var det dags att tjöta lite om ett par fina ekologiska hudvårdsprodukter som jag inte kan vara utan just nu. För just nu är det kallt i vårt lilla land. Grymt kallt. Kvicksilvret visade minus 17 grader (!) i morse. Det är nästan sinnessjukt. Dessutom blåser västkustvindarna rakt in i skelettet och huden blir ledsen och torrsprucken och vill genast springa och gömma sig någonstans.

Ladda upp med en hel arsenal ekologiska hudvårdsprodukter!


Så - vad göra? Jo, man måste genast kontra och ladda upp med en hel arsenal med högkvalitativa hudvårdsprodukter förstås. Bara för att det är vinter har jag liksom ingen lust att se ut som en gammal hamnarbetare i huden.
Det första jag gör på morgonen är att smörja in kroppen med en riktig klassiker: Shea Body Butter från The Body Shop. Helt oumbärlig vad gäller att hålla hudens fuktbalans intakt och ge den en extra näringsboost i råkylan. Överhuvudtaget märker jag att Sheas klassiska hudvårdssmör lägger sig som ett skyddande lager över skinnet och hindrar den från att bli torr och sprucken. Och som sagt, en sådan hudvårdsprodukt är precis vad som behövs just nu.

På kvällarna använder jag Spiezias Organic Intensive Moisturiser, en ljuvlig liten blandning från det fantastiska företaget Spiezia, med bas i Cornwall, England. Spiezias produkter är allt vad riktigt bra ekologisk hudvård handlar om. Exempelvis så odlas ingredienserna på företagets egen farm i Cornwall. I sin pressrelease när hudvårdsprodukterna lanserades skrev företaget att Spiezias Organiska hudvårdsprodukter är de enda ekologiska hudvårdsprodukter som till 100% certifierats enligt Soil Associations Standard, en världsledande organisation inom ekologisk klassificering. I pressreleasen skriver företaget att deras hudvårdsprodukter ”faktiskt är så rena att du kan äta dem”.

Naturlig hudvård livar upp trött hud på kvällarna

Nu har jag faktiskt inte smakat på produkterna, men jag kan garantera att de är riktigt bra i alla fall. Och dessutom är det kul med ett företag som verkligen fokuserar på naturlig och ekologisk hudvård till hundra procent. Som lever som dom lär, så att säga.

Anyway, Spiezias Organic Intensive Moisturiser funkar extra bra för mej under torrperioder. Mixen av jojobaolja, morotsolja, extra virgin olivolja, grapefrukt, lavendel, neroli (plus lite annat smått och gott), livar verkligen upp skinnet på kvällarna och lämnar en härlig känsla av len, slät hud. Jag kan verkligen rekommendera den till dej som kämpar med känslig hud, och som får jobba hårt för att hålla den len, slät och återfuktad i kylan.

Ekologiskt ansiktsvatten från mina favoriter


Och sen. Slutligen. Får jag inte glömma mina all time favoriter. Ekologisk hudvård från Estelle & Thild. Jag bara älskar deras hudvårdsprodukter och jag älskar deras sätt att presentera och förpacka äkta naturlig hudvård så att den liksom känns lyxig, sval och djävligt fräsch. På sistone har jag återupptäckt hur bra min hud mår av att tvättas varje kväll med deras Ecoorganic Facial toner – ett ekologiskt ansiktsvatten som fräschar upp ansiktet efter rengöring. Grymt bra. Och till sist vill jag bara såhär i brådrasket nämna att jag förskansat mig med en hel uppsättning anti – torr – hud - produkter i nischen ekologisk hudvård på http://www.softskin.se/ och jag ska i något inlägg framöver be att få återkomma till det. Håller nämligen på att testa för fullt :)

3 kommentarer:

  1. Spiezia diggar jag osså de kan sin hudvård men det är svårt att stava deras namn om man inte kommer ihåg de :)/ Fariba

    SvaraRadera
  2. Body Butter är kletigt och smörigt och härliiiiii!! som du skriver en klassiker, jag har den alltid me mej!

    SvaraRadera
  3. Estelle & Thild är bäst. Det bara är så. Köper något nytt i deras sortiment på Kicks varje vecka.

    SvaraRadera