torsdag 21 januari 2010

Intermezzo från Doktorn är en förträfflig Mascara!

Ett hudvårdsmärke som verkligen överraskat mig är Dr Hauschka. Jag har tidigare testat deras rengöringsmjölk och ansiktsvatten, men den här gången var det dax för makeup, närmare bestämt den underbara mascaran Intermezzo.

Men innan jag helt hänger mej åt dess förträfflighet, vill jag bara påpeka något självklart först. Mascara är grymt viktigt. Fina, långa, fylliga ögonfransar kan göra underverk för hela ditt utseende. Och har man en gång blivit bortskämd med riktigt bra mascara, går det inte att vända tillbaka till något billigt, slafsigt skräp.

Till saken hör att jag sen ett par år tillbaka bara använt 3-4 olika mascaror regelbundet. Men nu är jag nästan beredd att byta ut dem alla mot Intermezzo, den här supersköna lilla borsten och färgen från Dr Hauschka.

Varför? Läs vidare.

Fem anledningar att använda den här grymma mascaran!

Först av allt. Rent innehållsmässigt gör den här mascaran mej glad. Ingredienserna är en blandning av te – blad, örtextrakt och neem; snälla, naturliga substanser, extra smekande mot de känsliga hudpartierna runt ögat.

För det andra fick jag inga allergiska reaktioner alls av den. Flera mascaror jag testat irriterar min hud under ögonen.

För det tredje ger den mig svarta, långa, tjocka (ej klumpiga) ögonfransar. Supernajs med andra ord. Man känner sig såååå vacker.

För det fjärde är den superenkel att tvätta bort. Somliga mascaror behöver man nästan använda Tsprit på, men det här vaxet får jag bort med helt vanligt vatten.

För det femte är det här ekologiskt och naturligt smink, fritt från onödiga tillsatser. Dr Hauschkas har en bra produktfilosofi tycker jag, och är godkända av ett opartisk certiferingsorgan som en ekologisk hudvårdsproducent.

Dr Hauschkas produkter finns att köpa lite varstans på nätet. Jag inhandlade min Intermezzo på Bodystore. Rekommenderas!

5 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag heter Kalle och är grundare till sidan Klädbyte.se
  Vi har precis startat men sidan växer väldigt snabbt.
  Jag är ute efter klädintresserade personer i olika åldrar.
  Fastnat för några, vilken du är en.
  Mycket p.g.a. att du har samma tänk som vi
  med eco och miljötänk.
  Tänkte att eftersom du skriver en hel del om kläder och mode i din blogg
  Så undrar jag om du är intresserad att visa upp dina kläder på vår sida.

  Du får en egen garderob där du lägger ut det du vill byta ut eller
  sälja i din garderob. Du kan sen länka garderoben direkt till din blogg.

  På så sätt får du betydligt fler besökare samtidigt som du får ett bra
  komplement till din blogg att visa upp dig och dina kläder.

  Undrar om det finns nåt intresse från din sida an att använda
  dig av oss. Det kostar naturligtvis ingenting utan jag är ute
  efter att få in snygga kläder på sidan, och du får ett roligt
  komplement till din blogg och fler besökare, och även lite nya
  kläder till din garderob.

  Kan inte lova nåt mer exakt i dagsläget vad gäller att synas på
  framsidan mm.
  Kolla in klädbyte.se och hör av dig.
  MVH
  Kalle
  Klädbyte.se
  info@kladbyte.se

  SvaraRadera
 2. Bra blogg! Även om jag själv inte uteslutet använder naturligt och ekologiskt är en blogg som din mycket informativ och lockar till att handla mer naturligt. Du hamnar på min bloglovin nu på en gång. :)

  SvaraRadera
 3. Hej, håller med Tina, det är uppfriskande med en blogg som är inriktad på ett klimartsmart och ekologiskt tänkande, verkligen, så keep up the good work, jag lägger också till dej bland mina favoriter! /Sara

  SvaraRadera
 4. Kalle: fin sida, bra tänkande. Jag hör av mig på mejl.

  Tina (Beleza): Tack så mkt! Och du får lite bloglovin tillbaka av mig, fast jag har faktiskt följt din blogg länge, den är en klassiker bland skönhetsbloggar!

  Sara: Tackar! Alltid kul med feedback från medsystrar :)

  SvaraRadera
 5. Hej,
  När det gäller Ekologiska och naturliga produkter, har du provat och varit inne på www.neembutiken.se. Jättefina produkter både för män och kvinnor.

  SvaraRadera