söndag 24 januari 2010

Ekologisk hudvård á la MacGyver - recension av hemmagjord avokadomask!

Efter en lördagskväll på stan med tjejerna var min hud mindre glad. En torr, blek och glåmig vinterfeja mötte mig i spegeln när jag vaknat. Medveten om vad en sådan fuldag kan göra med mitt humör tänkte jag genast göra något åt saken. Men när jag kollade mina lager med ekologisk hudvård upptäckte jag till min förskräckelse att det saknades någon bra ansiktsmask för ändamålet.

Som pushare för naturlig hudvård har jag som tur är en riktigt liten skönhets-MacGyver inom mig! Det finns nämligen flera superenkla sätt att snabbt vitalisera torr och trist hud, även om de ekologiska hudvårdsprodukterna tryter på badrumshyllan. Med andra ord var det dags att koka ihop en egen, hemmagjord ansiktsmask!

True ekologisk hudvård – en ansiktsmask av avokado, vetekli, flingsalt och olivolja!

Jag fick recept på en intressant avokadomask (med peelande effekt) av en bekant för flera månader sen, men har faktiskt inte hunnit testa den. Förrän nu. Och givetvis har jag kartlagt hela processen (Har satt ihop lite bilder för att visa hur tjusig man blir…;)så att just du ska kunna testa. För det tycker jag att du ska göra. Mer ekologisk och naturlig än så här, blir knappast hudvård.

Ingredienser:
1 st mogen avokado
½ msk vetekli
1tsk flingsalt
Och slutligen ett par droppar olivolja.

Så här gjorde jag:
Först mosade jag avokadon. Hällde sen i vetekliet och saltet, samt ett par droppar olivoljan och blandade alltsammans med en gaffel. Därefter tvättade jag ansiktet med ljummet vatten. Sen masserade jag in masken (och skrattade ganska mycket åt spegelbilden…) Precis som för alla ansiktsmasker var jag noga med att undvika området kring ögonen och läpparna.Såhär tyckte jag om resultatet:
Bara efter ett par minuter blev det varmt i huden och en svidande känsla infann sig. För min del gillade jag hettan, det kändes liksom skönt att det verkligen hände något. Liksom ett bevis på att den döda huden var på väg att försvinna.

Jag hade masken kvar i ansiktet i ungefär 25 minuter. Sen sköljde jag med ljummet vatten.

Först var jag väldigt röd och het i ansiktet! Det såg nästan ut som jag bränt mig i solen. Men det tillståndet gick över efter ungefär en timma. Och sen, det viktigaste: kvar var nu ny och fräsch hud, mjuk och med en härlig lyster. Som helhet är jag både förvånad och väldigt nöjd med resultatet. Det är ingen tvekan om att denna ekologiska mix kommer hjälpa mig ett flertal trötta söndagar framöver.


Allt som allt ger jag den här fina ansiktsmasken 4 av 5 QueenEco - kronor

BETYG:
3 kommentarer:

 1. he he:) kul bilder, ska definitivt prova den här masken! /Fia22

  SvaraRadera
 2. Hej Eco har provat en liknande mask fast då hade jag inte flingsalt o vetkli, utan banan tror jag och så var det havregryn istället för vetekli. Men varför ska man ha i salt? Kan det verkligen vera bra för huden?

  SvaraRadera
 3. Fia22: Tackar, och det tycker jag att du ska göra. Återkom gärna med vad du tyckte :)

  Edoras: Salt drar ju åt sig vätska och hjälper därför till att dra ut smuts ur huden samt "peela" bort döda hudlager. Avakodon kompletterar saltet genom sitt återfuktande fett och berikande vitaminer.

  SvaraRadera