lördag 2 januari 2010

Exklusiv ekologisk hudvård från Tyskland

Av min syster fick jag tips om ett ekologiskt hudvårdsmärke som jag tidigare helt förbisett. Varför vet jag inte. Känns mycket märkligt att jag helt missat ett brand som kallar sig själv för världsledande inom naturkosmektik.

Hursomhelst.

Företaget, ANNEMARIE BÖRLIND, startade redan 1958 av Anne-Marie Linder som tillsammans med sin man, apotekaren Hermann Börner, började joxa hemma själva med naturmedel, örter och egenkomponerade hurvårdskrämer. Varför? Jo, för att fru Linder led att svår akne. Och för att inga andra medel verkade bita på hennes fula fejja. Inte förrän paret själva lyckades mixa ihop sitt hemmakomponerade naturliga hudvårdsmirakel.

Efter att jag pluggat på lite mer om företagets produkter och ingredienser, så vet jag inte om jag skulle vilja kalla Annemarie Börlind för ekologisk hudvård. I alla fall inte som jag definierar det. Visst. Jag kan ha fel. Men då vissa produkter innehåller artificiellt konserveringsmedel känner jag att man rör sig i gränslandet. Men ni får förstås göra er egen bedömning.

Som helhet tycker jag att företaget har ett schysst produktutbud och en helt okej hudvårdsfilosofi. Ni kan själva bilda er en uppfattning på deras hemsida. Produkten min syster var lycklig över, var deras Ceramid Vital Fluid. En Anti - aging kräm för känslig hud. Är du själv intresserad finns produkten att köpa här: Hudvård Borlind

1 kommentar:

  1. hej! Du vet inte om det finns någon utbildning/kurs i göteborg som man kan gå för att lära sig om ekologisk hudvård? Detta är något som jag så gärna skulle vilja arbeta med och eventuellt öppna en liten butik i framtiden, men jag vet inte hur man går tillväga.

    MVH Linda

    SvaraRadera