måndag 14 december 2009

Letar du efter din inre snygghet? Lägg ner och inse att skönhet kommer utifrån!

Åkte vagnen today. Mellan Örgryte och stan. Trängdes. Höll andan. In och ut genom dörrarna flockades the ugly people. Det var fruktansvärt. Jag mådde illa. Kände mig panikslagen. Och jag rår faktiskt inte för det, men jag tycker så fett illa om alla dessa peoples som inte anstränger sig det minsta. Jag menar, vad är det med människor idag? En gång i tiden var Sverige en egen värld av vackra människor. Just nu frekventeras vi mest av en bunke lönnfeta kontorsråttor, nerpissade alkisar och dåligt sminkade lattemammor.

Mmm, duktigt neggo. Jag vet. Men lyssna nu:

I sätet framför mig satt 2 tjejer. Bägge sådär kultigt anti-allt. Två vulgo-veganer som tycker det är chict med stora brillor av snittet ”Yves-Saint-Laurent-på-Coco-Chanels-begravning -anno-1971” och inte inser att det var yesterdays news redan i början av 2007.

Anywayzzz. Som vanligt kände jag mig tvungen att tjuvlyssna. Bruttorna försökte komma fram till vad som var snyggt sådär rent generellt. Kroppar, utseende, mode, etc, essensen av pure beuty liksom. Och precis som jag misstänkte var de estetiska miffon båda två. Cresendot var när den ena av dem kläckte ur sig floskeln att ”skönhet nog ändå kommer typ inifrån liksom ”.

Fick verkligen anstränga mig får att hålla käft. ”Skönhet kommer nog typ inifrån någonstans ändå typ”. Ja, om ni menar att den kommer innifrån tuber, burkar och flaskor med skönhetskrämer. Innifrån silikonet i tuttarna. Inifrån stålet i plastikkirurgens kniv. Inifrån sprutans botoxinjektion. Eller inifrån viljan att fyra gånger i veckan springa fläsket av sig (bokstavligen) i motionsspåret och hålla fingrarna borta från fett & frestelser.

Så, den som påstår att skönhet kommer inifrån och pådyvlar naturlighet som ett slags idealtillstånd är en lögnare. Skönhet är nämligen inte ett "naturligt" tillstånd. Skönhet är något du måste göra dig förtjänt av, som du måste slita för. Med andra ord: vill du vara snygg så får du f-n lägga manken till och anstränga dig lite!

Estellethild ekologisk hudvård– mitt val just nu.

Shoppingsugen? Såklart jag är. Alla som lästa min oldy blogg vet att jag är en stor sucker för hudkrämer. Tidigare var en av mina favoriter firming lifting cream från Carita body, men just nu är jag helt såld på 100%-ig ekologisk hudvård från Estellethild. Fantastiska produkter i coola, svala förpackningar. Hela sortimentet är dessutom fritt från Parabener och annat skräp. Favoriten är Face Cream Neroli, en ljuvlig ansiktskräm med mandelolja, ros och vanilj. Så fett underbar. Huden liksom rodnar av lycka var gång jag tar fram den lilla flaskan. (Estellethildes serie med ekologisk hudvård finns att inhandla på Kicks.)

1 kommentar:

  1. Det finns ju olika sorters skönhet, inre och yttre. Och det gäller nog för båda att de kräver ansträngning för att uppfattas som sköna.
    Även om hudvård, träning, bra mat, smink m.m. är det huvudsakliga för att påverka utseendet till det bättre kan personligheten hjälpa till. Ett stort varmt leende gör mycket för det yttre tycker jag.

    SvaraRadera