lördag 19 december 2009

Ekologisk hudvård & därför gör fåfänga oss lyckliga!

När jag steg upp idag märkte jag till min fasa att min Neroli Bergamonti Body Oil, denna uuuuunderbara arketyp av ekologisk hudvård, var dränerad till botten. Ja, det ekade liksom därinne i flaskan. Panik. Mamma mia! Hilfe! Achtung achtung: min hud, min hud!
Men. Så. Kom jag plötsligt ihåg. Gårdagens lilla vända på Kicks. Och mycket riktigt, där i handväskan under reservmakeupen låg den: en skön liten påse med en splirrans NY flaska kroppsolja. Tack gode gud. Jag trodde att jag glömt.

Sjukt egentligen. Hur man kan vara så besatt av skönhetsprodukter. Men jag orkar inte simma mot min egen själs ström längre.

Naturlig hudvård för cancerpatienter

De flesta tycker väl att smink och hudvård förbättrar utseendet. Men läste nyligen att skönhetsbehandlingar har blivit allt vanligare i ett så udda sammanhang som inom den svenska vården (!). Varför? Jo, för att det nu är vetenskapligt bevisat att vi mår bättre om vi verkligen bryr oss om vårt utseende. Ny forskning visar nämligen att vi blir lyckligare av att odla vår fåfänga.

På ett tiotal sjukhus i Sverige arrangeras exempelvis ”Look good, feel good” som en är make up – kurs för kvinnor med cancer. Kursen syftar till att hjälpa med specifika utseendeproblem som orsakas av sjukdomen. Bland annat att dölja tappade ögonfransar och bryn med makeup eller också att ta hand om torr och skadad hud med hjälp av rätt hudvårdsprodukter, (förhoppningsvis ekologisk, naturlig hudvård, som är mer skonsam mot torr hud på alla plan.) Resultaten har varit jättepositiva och kvinnorna känner sig finare och friskare.

Kosmetika och skönhetsprodukter mot ålderskrämpor

En annan studie som tittade på sambandet mellan kosmetik och motverkande av ålderskrämpor, genomförd av universitetssjukhuset Saint Etienne, visade att äldre kvinnor ökade sitt allmänna välbefinnande, sin livslust och förmåga att röra sig när de fick använda hudvård och makeup.

I flera avseende är skönhet och vår egen fåfänga något sunt. Mår vi bra och sköter vår hälsa utstrålar vi trygghet och självförtroende. Det är ganska logiskt egentligen. Så kanske ska jag vara lite snällare mot mig själv, nästa gång jag förebrår mitt hetsiga, neurotiska lynne över en tom flaska uuuunderbar ekologisk hudvård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar