onsdag 16 december 2009

5 ekologiska julklappar som får även den mest sunkiga grönavågenhippie att hjula av glädje!

Det finns något sunkigt och djupt icke-fräscht med hela det ekologiska konceptet. Liksom själva ordet "ekologisk" är för evigt nedsmutsat med tankar på orakade armhålor, buskiga muttor och grönavågenfleece.
"Jahaaa, du shoppar ekologiskt du alltså?"
"Mmmm, ja ekologisk hudvård ja, och lite annat"
"Så du är miljöpartist?"
"Näää"
"Men du vill att alla bilister ska stenas till döds eller hur va?"
"Näää, verkligen inte, jag kör bil varje dag själv"
"Okej, men du är vegan iallafall vill att alla köttätare ska skickas till månen?"
"...suck."
Av denna anledning brukar mina vänninor stirra sådär totalförvånade på mej när jag talar varmt om ekologisk hudvård. "Ekologisk hudvård? Lilla gumman, nu får du väl allt tagga ner med det där odla - själv - köret".

För mej är det ju precis tvärtom. Jag har inte så mycket till övers för det ekologiska konceptets sunkighetsvurm och påtvingande "godhetstänkande"(sånt kan jag vara utan) medan jag älskar den känsla av fet totalkvalité och lyx de ger mig.
Jag använder med andra ord ekologisk hudvård av en enda anledning: för att det är det bästa för min hud. Fritt från smutsiga tillsatser, gifter och substanser. Basta.
För att fucka lite med mina trilskande girlies därute (feta kisses till Emma, Sara, Moa, Antalia!) har jag however såhär lagom till shoppandets högtid sammanställt en topp -5 lista med produkter inom kategorin "ekologisk" eller "rättvisemärkt". Med andra ord produkter som gör oss till lite fiiiiinare människor. (Från min sida är det här ren provokation. Jag skulle hellre vara med i "bonde söker fru" än använda någon av de här produkterna.)

1. Menskoppen (!) från Lunette - 329 kr.

Vit, slät kopp i silikonmaterial som tillverkas i Finland. Förmodligen avsedd att brukas under extrema krigsförhållande eller när allt annat material i hela världen som kan stoppa en blödning har tagit slut. Säljs på Ekogarderoben med motivationen: "Ett mensskydd som inte bidrar till sopberget eller proppar igen avlopp och reningsverk, som är billigt och dessutom skonsamt mot kroppen".2. Hippstertrosa i ekologisk bomull, 95 kr.
Används endast tillsammans med Menskoppen. Så långt ifrån en estetisk orgasm man kan komma. Finns att inhandla på Bambubutiken.3. Tygkasse i Ekologisk bomull / Earth Posivite, 69 kr
Inget säger väl "jag bryr mig" så mycket som att ge bort en totalt menlös tygkasse i julklapp?
Också på bambubutiken.se

4. Mineraldeodorant, 99 kr.
En liten mineralsten. Som tar bort svettlukt. Någon mer än jag som tvivlar på resultatet?
Finns hos Adisgladis.

5. Get givaway. 16 pund.
Ge bort en get till en behövande. En god gärning. Bästa alternativet på min lista. Lite fint faktiskt. Musthavegifts.org


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar